Serdecznie witamy                                                   W Rytrze jest:                  
Zupa cebulowa na śmietanie

Składniki:
woda - 1.5 litrów
cebula - 50 dekagramów
Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka koncentrat pomidorowy - 2 łyżki papryka konserwowa (zmielona) - 3 łyżki śmietana - 0.5 szklanek
mąka pszenna - 1 łyżka
natka pietruszki (posiekana)
cukier - 1 szczypta
gałka muszkatołowa - 1 szczypta tłuszczu
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr.
2. Posiekaj cebulę, następnie ją usmaż.
3. Dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę, lekko podsmaż.
4. Dodaj do wywaru przesmażoną cebulę i gotuj 10 minut. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać bulionetkę Knorr
5. Przetrzyj zupę.
6. Połącz ze śmietaną z mąką. Dodaj śmietanę zmieszaną z mąką do zupy, gotuj kilka minut i dopraw do smaku cukrem i gałką muszkatołową.

Źródło: http://www.przepisy.pl/
(tad)
POLECAMY:
"Europejski Fundusz Rolny na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Operacja, która celem jest wspieranie lokalnego rozwoju na obszarach wiejskich, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER, poddziałanie "Wsparcie przygotowawcze" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
aścicielem strony jest:  Stowarzyszenie  PERŁY BESKIDU SĄDECKIEGO,         Rytro 380, 33-343 Rytro    KONTAKT:  18 44 97 135, 603 114 489,    e-mail: rytro.info@wp.pl